2012-05-08 16:15:16• hírek • Szatmar.ro

VSK – Bákó: Döntő a bennmaradásért

Élet-halál meccs: oly sokszor használja a sajtó ezt a kifejezést, ám jelen pillanatban létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata számára. Amennyiben ugyanis a fiúk szerda este 17.00 órai kezdettel nem győzik le a Bákó együttesét, akkor szinte biztosan elbúcsúzhatnak az élvonaltól.

Két fordulóval a pontvadászat vége előtt a VSK a 13., azaz utolsó előtti helyen áll, egy ponttal lemaradva a Ploiesti mögött, amely osztályozós pozícióban van. Nicolae Istrate fiai szerdán azt a Bákót fogadják, amely már biztosan a második helyen végez. A papírforma tehát nem a szatmáriaknak kedvez, ugyanakkor ebből akár tőkét is lehet kovácsolni, mivel a moldvaiaknak már nincs miért küzdeniük.

Fógel László klubelnök minden esetre optimista és bízik a közönség támogatásában is: „Még látunk esélyt a kiesés elkerülésére! Bízunk a csapatban, amelynek nagy szüksége lesz a közönség támogatására. Ezért minél nagyobb számban várjuk a drukkereket a találkozóra. Ez lesz az utolsó hazai mérkőzés, de reméljük nem az utolsó az élvonalban".

A Ploiesti csütörtökön a Suceavát fogadja, a moldvaiaknak pedig, a Bákóval ellentétben, még igen is van miért küzdeniük:  késhegyre menő küzdelmet vívnak a Székelyudvarhellyel és a Krassó-Szörénnyel a bronzéremért. Jelenleg mindhárom csapat 29 ponttal áll.

Az utolsó fordulóban, vasárnap a VSK Temesvárra látogat, míg a Ploiesti Bákóba. Ahol ugye az utóbbi csapat már tét nélkül léphet pályára. Valamennyi meccset 12.00-kor kezdik, mindezt a VSK közbenjárására. A Román Kézilabda Szövetség különböző időpontokban akarta megkezdeni a meccseket, ám Fógel tiltakozó levelet küldött a szövetség elnökének. „Az utolsó forduló esetében az a sportszerű, hogy minden meccs egy időben kezdődjön, mint ahogy ezt a fociban is alkalmazzák világszerte", mondta az elnök.

A 25. forduló, szerda:
Szatmárnémeti VSK-Bákói Ştiinţa
Konstancai HCM-Temesvári Poli
Kolozsvári U Transilvania-Székelyudvarhelyi HC
Târgu Jiu-i Pandurii-Calarasi-i Dinamo
csütörtök: Steaua-Bukaresti CSM
Tordai Potaissa-Krassó-Szörényi CS
Ploiesti-i CSM-Suceavai Bucovina

Az utolsó forduló (május 13., vasárnap):
Bukaresti CSM-Konstanca
Temesvár-Szatmárnémeti
Bákó-Ploieşti
Suceava-Targu Jiu
Calarasi-Kolozsvár
Székelyudvarhely-Torda
Krassó-Szörény-Steaua

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: